Київський "Більшовик" пішов "з молотка" за 1,4 мільярда Хмельницькому та партнерам

Середа, 27 жовтня 2021, 11:17
 
фото фонд держмайна

АТ "Перший київський машинобудівний завод" продали на аукціоні за 1,429 млрд грн – його власником стане пов'язана із групою UFuture Василя Хмельницького компанія.

Приватизаційний аукціон 100% статутного капіталу "Більшовика" відбувся 27 жовтня.

Крок аукціону становив 20 млн грн. Відбулося зростання ціни у два кроки на 40 млн грн зі стартових 1,389 млрд грн.

У торгах АТ "ПКМЗ" переміг ТОВ "Дженерал Комерс". Компанія зареєстрована у 2018 році у Києві, статутний капітал становить 4 тисячі грн. За даними YouControl, компанія займається неспеціалізованою оптовою торгівлею.

Реклама:

"Дженерал Комерс" пов'язана із групою UFuture Василя Хмельницького та Андрія Іванова.

Засновники – Володимир Долгополов, АТ "ЗНВКІФ "Ларам Систем" та "АБ Пілар Холдінгз Лімітед" (Кіпр). Директор – Ігор Хижняк.

Долгополов також є співзасновником ТОВ "КУА ЮДП Ессет Менеджмент".

Завод "Більшовик" заснований наприкінці 19 століття, виробляв устаткування для цукроварень. В останні роки ПКМЗ накопичив борги на майже 500 млн грн, а щороку в середньому приносить збитку на 20 млн грн.

Головний актив "ПКМЗ" – 36 га землі у Києві неподалік станції метро "Шулявська". Компанія M4U оцінювала земельну ділянку заводу в 120-150 млн доларів (3,2–4 млрд грн).

Тепер "Дженерал комерс" має 10 днів на підписання договору, а також 30 днів для сплати суми та отримання схвалення Антимонопольного комітету. Після цього 100% акцій перейдуть на рахунок покупця.

Більше про те, як відбулися торги, читайте у статті ЕП: Великий "договорняк" на Великій приватизації. Як завод "Більшовик" продали Хмельницькому та партнерам

Нагадуємо:

Кабінет Міністрів затвердив умови продажу державного пакета акцій (100% статутного капіталу) АТ "Перший київський машинобудівний завод" (завод "Більшовик") в Києві на аукціоні зі стартовою ціною в 1,389 млрд грн.

У Фонді держмайна заявляють, що рішення Верховного сужу щодо  щодо незаконного відчуження 5 нежитлових будівель на території АТ "ПКМЗ" (заводу "Більшовик") набрало законної сили і не може бути оскарженим.

Читайте також: Вісім больових точок "Більшовика": чому державі буде непросто продати 35 гектарів на Шулявці

Продажний "Більшовик": кому дістанеться земля на Шулявці і що там побудують

Дана Гордійчук, Олександр Колесніченко ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: