Данілов про причини можливої відставки глави Мінекології: Укази президента мають виконуватись всі

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 20:10
 
Роман Абрамовський, міністр екології
ФОто: еп

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав причиною того, що міністр екології Роман Абрамовський написав заяву про звільнення, те, що не виконувались укази президента - за словами Данілова, Абрамовський сам про це говорив.

Про це Данілов сказав на брифінгу за підсумками засідання РНБО, відповідаючи на питання журналістів.

Журналіст заявив, що спілкувався у п'ятницю з міністром екології Абрамовським і, за його словами, міністр назвав причиною того, що подав у відставку, погану оцінку його роботи на минулому засіданні РНБО.

"Була доповідь пана міністра (Абрамовського - ред.) з приводу виконання указів президента. І він на своїй доповіді, це ж не моя, це його була доповідь, коли він сказав, що вони не зробили це, вони не зробили це, вони не зробили це...

Реклама:

Відповідно, було прийняте рішення РНБО звернутись до Кабінету міністрів, щоб вони розглянули це питання. От і все", - відповів Данілов.

"Треба просто працювати. Є нормативно-правовий акт, є указ президента - укази президента мають виконуватись всі. Немає значення - ти міністр, голова ОДА. Якщо ти не згоден з указом, тоді має бути певна дискусія і ми готові всі ці питання публічно проговорювати. 

Але якщо ви подивитесь укази президента саме те, що стосується екологічних напрямів, ви побачите, яка їх кількість не виконується. От і все, тут немає нічого особистого", - підкреслив він.

"Якби він (Абрамовський - ред.) працював якісно і було б зовсім інше виконання указів президента, не було б такого рішення. Ми хочемо, щоб всі укази президента виконувались. Крапка", - резюмував секретар РНБО.

Читайте також: Ми рухаємось до найбільшої кризи – до зникнення людства. Інтерв'ю з головою Міндовкілля

Нагадуємо:

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву на звільнення.

Міндовкілля не в достатньому обсязі виконує укази президента, члени РНБО доручили прем'єру розглянути питання роботи керівництва міністерства на найближчому засіданні уряду, заявив 15 жовтня Данілов.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: