Податкова заарештувала мільйон доларів українця через непідтверджені доходи

Понеділок, 27 вересня 2021, 17:55
 
unsplash

Податкова та Фіскальна служби на Харківщині наклали арешт на суму понад 26 млн грн, адже їхній власник не зміг довести походження цих коштів – він придбав авто та земельні ділянки, витрати на які значно перевищили його доходи.

Про це повідомляє Державна податкова служба.

Як зʼясували фахівці підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Податкової у Харківській області, громадянин придбав низку автомобілів та земельних ділянок на загальну суму понад 20 млн грн. 

При цьому здійснені витрати у декілька разів перевищували офіційні доходи особи. Операції мають ознаки легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, кажуть у ДПС.

Реклама:

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів).

На грошові кошти громадянина в сумі понад 26 млн грн накладено арешт, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо:

Кабінет міністрів розробляє законопроєкт, який надасть Державній податковій службі право запитувати в українців походження грошей на придбання цінних активів і, у разі, якщо громадянин не зможе його пояснити, – заплатити податки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: