"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Офісі президента пропонують відшкодовувати еквайринг для малого бізнесу

Середа, 4 серпня 2021, 16:39
 
фото mk.com.vn

Рада з питань сприяння розвитку малого підприємництва при президентові спрямувала до уряду лист з пропозицією компенсації частини витрат на сплату комісії еквайрингу коштом бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Комісія еквайрингу утримується банками під час розрахунків з використанням електронних платіжних засобів. "Це стримує розширення застосування безготівкових розрахунків суб’єктами малого й мікробізнесу", – вважають у раді з підприємництва.

Планується, що відшкодування частини комісії відбуватиметься в межах програм, які реалізує Фонд розвитку підприємництва. Воно торкнеться суб'єктів малого підприємництва, зокрема тих, які застосовують реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори.

Реклама:

Зазначається, що робоча група за напрямом застосування ІТ-технологій у підприємницькій діяльності продовжить роботу над законопроєктом щодо стимулювання безготівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів у підприємництві.

Довідка. Рада з питань сприяння розвитку малого підприємництва – консультативно-дорадчий орган при президентові, створений для сприяння взаємодії органів влади та суб'єктів малого підприємництва.

Нагадуємо:

Понад половину (53%) виручки київські заклади отримують від безготівкових платежів, в Україні цей показник – 39%, водночас зі зростанням cashless ваги набуває питання комісії еквайринґу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: