"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австралія подасть скаргу в СОТ через “винну” суперечку з Китаєм

Неділя, 20 червня 2021, 10:00

Австралія подасть офіційну скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) після того, як в минулому році Китай запровадив мита на австралійські вина до 218%.

Джерело:  міністр торгівлі, туризму та інвестицій Австралії Ден Техан; генеральний директор Австралійської національної асоціації виробників винограду і вина Тоні Баттаглен, якого цитує BBC  

Деталі:  Австралія заявляє, що як і раніше відкрита для прямої взаємодії з Китаєм для вирішення цієї проблеми.

Тоні Баттаглен сказав BBC, що звернення до СОТ було правильним способом спробувати вирішити проблему, навіть попри те, що "швидкого рішення не було".

Реклама:

Минулоріч Китай запровадив тарифи на австралійське вино і заявив, що вони можуть залишатися чинними протягом п'яти років. Китай є провідним ринком для експорту австралійських вин, і виробники вин кажуть, що вони сильно постраждали від цієї зміни. Згідно галузевим даними, австралійські винороби відправили в Китай вин на 12 млн австралійських доларів за чотири місяці з грудня 2020 року по березень 2021 року. У той же період роком раніше вони експортували в Китай вина на суму 325 млн австралійських доларів.

Китай заявляє, що тарифи були збільшені через зловживання в торгівлі.  Пекін звинувачує Канберру в демпінгу - торговельній практиці, коли країна експортує продукт в іншу країну за ціною  нижчою, ніж на її внутрішньому ринку. Мета полягає в тому, щоб збільшити свою частку ринку в зарубіжній країні і усунути конкуренцію. Австралія зловживання заперечує.

Цей крок слідував за місяцями запровадження інших санкцій щодо австралійських товарів, таких як ячмінь, яловичина і вугілля.

Нагадаємо:

Китай є найбільшимторговельним партнером Австралії: двостороння торгівля перевищує $123 млрд щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!