"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 17 червня: Нацбанк встановив облікову ставку, Шмигаль оскаржує припис щодо "Нафтогазу"

Четвер, 17 червня 2021, 20:00

Про "Нафтогаз". Прем'єр Денис Шмигаль хоче оскаржити припис НАЗК по голові правління "Нафтогазу" Юрію Вітренку - відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про ставку. Правління Національного банку ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5% річних. НБУ надалі готовий підвищувати ставку, якщо суттєвіше посилення інфляційного тиску і погіршення очікувань становитимуть загрозу для досягнення інфляційної цілі 5% у 2022 році.

Про "справу Приватбанка". В епізоді про розтрату 137 млн грн у Приватбанку Вищий антикорупційний суд призначив ексочільниці департаменту фінансового менеджменту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою заочно, що є підставою для оголошення у міжнародний розшук.

Про інфляцію. У травні інфляція зросла до 9,5% у річному вимірі та перевищила прогноз НБУ, у регуляторі очікують, що інфляція почне сповільнюватися вже восени цього року і повернеться до цілі 5% у першому півріччі наступного. 

Реклама:

Про столичні обшуки. Столична прокуратура спільно з фіскальною службою проводить обшуки в офісі КК "Київавтодор"  щодо несплати податків на суму 30 мільйонів гривень.

Ексклюзиви ЕП:

Уряд хоче обкласти житло новим податком: чи подорожчають квартири на 20%

Влада планує змінити правила оподаткування операцій з нерухомістю. Проти кого направлені ініціативи уряду та чим вони обернуться для ринку?



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!