"Укрзалізниця" уперше за 12 місяців вийшла на прибуток

Вівторок, 11 травня 2021, 12:50
 

За підсумками квітня 2021 року "Укрзалізниця" отримала 35 млн грн прибутку - це перший позитивний фінансовий результат після останніх 12 місяців збиткових показників.

Про це заявив в.о. правління УЗ Іван Юрик, передає прес-служба компанії.

"Фіксуємо перший місяць прибутковості за останні 12 місяців. На жаль, кризові явища у світовій та українській економіці, що почались в березні минулого року, пандемія коронавірусу та скорочення обсягів перевезень тривалий час стримували розвиток Укрзалізниці, проте ми зламали цю негативну тенденцію", - сказав Юрик.

За його словами, такого результату досягли завдяки впровадженню оперативного антикризового плану "без підняття вантажних тарифів чи зменшення податкового тягаря на компанію".

Реклама:

"Незважаючи на важкий минулий 2020 рік, Укрзалізниця залишилась одним із найбільших і найсумлінніших платників податків за підсумками 2020 року й перерахувала до бюджетів усіх рівнів та фондів понад 25 млрд грн", - додали в прес-службі.

"Наша компанія й надалі докладатиме всіх зусиль для максимізації дохідних надходжень, розвитку вантажного бізнесу, росту привабливості й сервісу пасажирських перевезень, підвищуючи пріоритизацію й ефективність видатків", - сказав Юрик.

Раніше Кабмін затвердив консолідований фінансовий план АТ "Укрзалізниця" на 2021 рік - він передбачає загальні доходи компанії в сумі 93 млрд грн та інвестиції в оновлення рухомого складу та інфраструктури.

Нагадуємо: 

Укрзалізниця отримала 12 мільярдів збитку в 2020 році. 

"Укрзалізниця" в 2019 році отримала 2,988 млрд грн чистого прибутку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: