Голова уряду: На сьогодні ризиків "віялових відключень" немає

Четвер, 4 березня 2021, 13:25
 

Україна пройшла період максимальних холодів без віялових відключень і на сьогодні ризиків таких критичних речей немає.

Про це на прес-конференції заявив прем'єр Денис Шмигаль, відповідаючи на питання журналістів.

" У нас сьогодні ризиків по "віялових" відключеннях, по якихось інших критичних речах, які, особливо в опалювальний сезон, розганялися, їх немає.

Ми доволі складно і гостро проходили цей період максимальних холодів, але так його проходили, знову ж таки, всі країни, це не виключення, коли -20 на вулиці і починає працювати енергосистема на повну потужність", - сказав Шмигаль.

Реклама:

"Але ми пройшли цей період без віялових відключень, система спрацювала, усі регулятори, усі виробники енергетики працювали з повною віддачею, за що можна їм подякувати. І я впевнений, що енергосистема України знаходиться поза небезпекою.

Впевнений, що ми будем далі працювати. На сьогодні ринок електроенергії є збалансованим, але, звичайно, він молодий і потребує певних коректив, ми в діалозі з ринком і розуміємо, які і де зміни треба вносити", - додав голова уряду.

Нагадаємо:

Станом на 1 березня запаси вугілля на складах ТЕС зросли на 41,4% в порівнянні з 22 лютого – до 425,6 тисячі тонн.

Станом на 8 лютого запаси вугілля на теплоелектростанціях на 43% менше за мінімально необхідний рівень та становили 384,4 тисячі тонн.

15 лютого енергоблок №2 Хмельницької АЕС, що перебував на ремонті, підключили до мережі - на місяць раніше запланованого терміну.

Прем'єр Денис Шмигаль запевняв, що необхідності у "віялових відключеннях" електроенергії немає.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!