Уряд пропонує "перезапустити" індустріальні парки

Середа, 3 лютого 2021, 15:46
 

Кабмін на засіданні 3 лютого схвалив законопроєкт щодо удосконалення функціонування індустріальних парків, яким посилюються вимоги та визначаються механізми їхнього фінансування.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що частина індустріальних парків з реєстру не розвиваються або не отримують підтримки з боку відповідних громад і регіонів.

"Індустріальні парки — запорука стрімкого економічного зростання. Тому Уряд пропонує перезапустити роботу індустріальних парків в Україні, аби вони ефективно запрацювали", - коментує прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, редакцією закону "Про індустріальні парки" не передбачається можливості виключення індустріального парку з Реєстру, що має на меті змінити урядовий законопроєкт.

Реклама:

Планується посилити вимоги до індустріальних парків, які включатимуть до Реєстру. Це необхідно, зокрема, аби забезпечити їхнє належне фінансування коштом держбюджету та місцевих бюджетів. Так, законопроєктом хочуть узгодити механізми фінансування і державної допомоги із Бюджетним кодексом України та створити можливість безоплатного приєднання індустріальних парків, як малих систем розподілу, до електричних мереж.

"Крім того, проблемою для індустріальних парків завжди було підключення до інженерних мереж, зокрема до електричних мереж. В урядовому законопроєкті визначено умови, за якими індустріальні парки будуть безоплатно підключені до відповідної інфраструктури", - зазначає Шмигаль.

Зазначається, що прийняття законопроєкту "дозволить покращити умови інвестиційної діяльності в Україні та сприятиме збільшенню надходжень інвестицій".

"Розвиток індустріальних парків дасть можливість створювати тисячі нових робочих місць, сприятиме розвитку нашої промисловості та залученню додаткових іноземних інвестицій", - підсумував прем’єр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: