В ЄС заявили про критичний фінансовий стан "Укрзалізниці"

Вівторок, 1 грудня 2020, 17:15
 

ЄС заявив про критичний фінансовий стан "Укрзалізниці" і наголосив на тому, що в Україні досі не ухвалено низку ключових законопроєктів у сфері транспорту.

Про це йдеться у щорічному звіті щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який був опублікований 1 грудня. 

"Фінансовий стан нереформованої компанії "Укрзалізниця" залишається критичним", - наголошується у звіті.

В ЄС також підкреслюють на тому, що у сфері транспорту досі не були ухвалені ключові законопроєкти щодо відкриття ринків, зокрема про залізничний і внутрішній водний транспорт, небезпечні вантажі та мультимодальні перевезення.

Реклама:

Також зазначається, що все ще не затверджені план дій щодо реалізації Національної транспортної стратегії та комплексний план дій із реформування інфраструктурних проєктів, важливий для забезпечення підстави для впровадження стандартів ЄС у сфері управління інфраструктурою.

Нагадаємо:

У січні-червні 2020 року УЗ отримала 8,792 млрд грн чистого збитку, а за аналогічний період 2019 року її чистий прибуток склав 1,065 млрд грн.

При цьому чистий дохід УЗ від реалізації продукції (товарів і послуг) за січень-червень 2020 року склав 35,623 млрд грн (-19,42% порівняно з аналогічним періодом 2019 року).

За підсумками 2020 року "Укрзалізниця" очікує отримати збиток у розмірі 12-14 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: