Європейський інвестбанк може надати ще 200 мільйонів євро на екологічний транспорт

Вівторок, 17 листопада 2020, 19:00
 

Європейський інвестбанк готовий надати ще 200 мільйонів євро кредиту на розбудову мережі екологічного транспорту в рамках співпраці з Мінінфраструктури. Наразі йдеться про 18 міст.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Відомство очікує заключити кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком наприкінці грудня цього року. Так, ЄІБ надасть 200 мільйонів євро для розбудови мереж екологічного транспорту в містах України в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ".

Попередньо Міністерство назвало міста-учасників проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

Реклама:

Остаточний перелік буде опубліковано після ратифікації фінансової угоди.

Очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій зауважив, що "цього разу проєкт включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів". 

Загальна вартість проєкту становить понад 400 млн євро.

У рамках проєкту, крім закупівель, безпосередньо, транспорту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що Луцьк та Харків стали першими містами, які отримали низькопідлогові тролейбуси в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України". На цей проєкт Європейський інвестиційний банк видав у кредит 200 мільйонів євро.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: