У Мін'юсті пропонують провести розпродаж "заморожених" тюрем 

Четвер, 4 червня 2020, 19:42
 

Міністерство юстиції у співавторстві з нардепами зареєструвало законопроект (№3591), який дозволить продавати заморожені тюрми та використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої в’язничної інфраструктури.

Про це повідомляє міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

"Ми невпинно наближаємось до великого розпродажу тюрем.

Нагадаю – у бюджеті коштів на в’язничну реформу немає, тому джерела фінансування ми знаходимо самостійно, звідки і усі останні ініціативи: платні камери, приватні СІЗО та розпродаж тюрем", - пише міністр.

Реклама:

Повідомляється, що такий розпродаж дозволить винести старі слідчі ізолятори за межі міст, підвищити стандарти утримання ув’язнених та зменшити витрати на утримання СІЗО завдяки енергоефективності. 

"Щоб не породжувати зайвих міфів одразу уточнюю:

-продавати ми будемо лише невикористовувані тюрми (уже багато років їх у нас надлишок), а тому розпродаж тюрем зовсім не означає масових звільнень засуджених

-навряд чи комусь з потенційних покупців цікава сама тюрма як нерухомість, основну цінність складають земельні ділянки під ними (особливо під тими, що розташовані у центральних частинах великих міст)", - пояснює Малюська.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: