Новини 28 травня: Приватбанк vs Суркіси, збитки УЗ, анбандлінг

Четвер, 28 травня 2020, 21:10
 

Про Приватбанк і Суркісів. Приватбанк надав державній виконавчій службі докази підробки документів, за якими були відкриті провадження про стягнення з банку на користь братів Суркісів 250 млн доларів.

Про збитки УЗ. Національне антикорупційне бюро розслідує 21 кримінальне провадження за фактами корупції, пов'язаної з діяльністю "Укрзалізниці", орієнтовні збитки сягають 1,1 мільярда гривень.

Про анбандлінг. До Конституційного суду України надійшло подання від 47 нардепів щодо неконституційності закону про анбандлінг "Нафтогазу" - відокремлення ГТС в окрему компанію.

Про міністра по космосу. У рамках реформування оборонно-промислового комплексу створять профільне міністерство, також з'явиться посада віце-прем'єра - міністра розвитку стратегічних технологій та інновацій, серед повноважень якого будуть питання реформування ОПК та розвитку космічної галузі.

Реклама:

Про кредит на відновлення економіки. Кабінет міністрів визнав доцільним залучення від Міжнародного банку реконструкції та розвитку позики в розмірі 350 мільйонів доларів на реалізацію проєкту "Перша позика на політику розвитку в сфері економічного відновлення".

Про найбагатших бізнесменів. Рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України очолив Рінат Ахметов з капіталом в 2,8 мільярда доларів, на другому місці - Віктор Пінчук, на третьому - Петро Порошенко.

Ви хочете дізнатися більше?

"Прибрати іноземців з наглядових рад". Як "націоналізм" може добити держпідприємства

Депутати пропонують заборонити іноземцям входити до наглядових рад українських держпідприємств. Схвалення ініціативи призведе до збереження політичного впливу на ці підприємства і подальшого їх розкрадання.

10% ВВП і чверть від усіх зайнятих: якому бізнесу буде важче повернутись до життя

Є підстави очікувати досить швидкого відновлення української економіки. Що саме про це свідчить та які галузі будуть мати проблеми з виходом з карантину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: