НАБУ проводить обшуки у члена правління "Укрзалізниці" – джерело

П'ятниця, 22 травня 2020, 12:35
 
Роман Веприцький

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у в.о. члена правління УЗ Романа Веприцького у справі щодо розкрадання коштів під час будівництва експресу до Борисполя.

Про це ЕП повідомило джерело в компанії.

За даними співрозмовника видання, обшуки з ранку проходять і в кабінеті Веприцького в УЗ, і у нього вдома.

Зазначається, що у своїх підозрах НАБУ посилаються на звіті Держаудитслужби про стан справ в УЗ.

Реклама:

За словами аудиторів ДАСУ, перевірка начебто виявила загальний обсяг порушень на 12 мільярдів гривень.

Зокрема, при будівництві інфраструктури для лінії експресу до Борисполя УЗ начебто зазнала понад 100 мільйонів гривень збитків через укладення сумнівних договорів по закупівлям.

Водночас на сумнівних підрядах по ремонту рейкових автобусів "Песа" (які використовуються на "Бориспільському експресі"), як стверджують в ДАСУ, компанія отримала додатковий збиток в 48,9 млн грн.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що правоохоронці розслідують розкрадання коштів у особливо великих розмірах при будівництві залізничного експресу Київ – Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

"Ведеться досудове розслідування за фактами привласнення коштів у особливо великих розмірах посадовими особами одного з підприємств державної форми власності за попередньою змовою з посадовими особами одного з підприємств приватної форми власності шляхом формального документального оформлення виконання робіт", - йшлося у матеріалах судового реєстру.

Правоохоронці підозрюють, що чиновники та підприємці внесли неправдиві відомості до документів про формальне виконання робіт.

Зазначалось, що в 2018 році ТОВ "Рілейд" перемогло в державних закупівлях філії Південно-Західна залізниця ПАТ "Укрзалізниця" з будівництва експресу до Борисполя на загальну суму понад 20,4 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: