"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайські компанії не можуть платити зарплату працівникам через коронавірус

Середа, 19 лютого 2020, 17:13
 

Китайські компанії скорочують зарплати співробітникам, переносять терміни виплат або повністю припиняють платити зарплату, пояснюючи, це економічними збитками від коронавіруса.

Про це пише агентство Bloomberg.

У спробах уповільнити поширення епідемії, яка забрала вже більше 2 тис. життів, китайська влада і великі компанії закликають працівників залишатись вдома.

Китайські компанії повідомляють співробітникам, що у них немає грошей для виплат, або що вони не повинні платити зарплату співробітникам, що перебувають на карантині і не приходять на роботу за звичним графіком.

Реклама:

Так, керівництво парку розваг Lionsgate World Entertainment в китайському місті Чжухай, який призупинив роботу, сказав співробітникам витратити свої оплачені вихідні дні та готуватись до неоплачуваної відпустки. 

Скасування занять у школі програмування та робототехніки в Ханчжоу обернеться для співробітників втратою від 30% до 50% зарплати.

"Тиждень неоплаченого відпустки - це дуже важко, - каже 32-річний Джейсон Лам, який працює шеф-кухарем в одному з дорогих ресторанів в Гонконзі. - У мене недостатньо коштів, щоб покрити витрати в поточному місяці".

На поточний момент рано оцінювати, скільки людей могли лишиться зарплати в результаті спалаху коронавіруса, пише Bloomberg. За даними опитування китайського кадрового агентства Zhaopin, в якому взяли участь понад 9,5 тис. осіб, більше однієї третини респондентів кажуть, що знають про існування такого ризику.

Нагадаємо:

Зростання ВВП Китаю у першому кварталі 2020 року через коронавірус може скоротитись до 4,5% у річному вимірі - від цього можуть постраждати країни, які найбільше експортують до Китаю, - зокрема, Австралія, Південна Корея і Бразилія.

Читайте також: Коронавірус б'є не тільки по людях: чим епідемія з Китаю загрожує світовій економіці

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: