"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зобов'язала фінустанови вказувати реальну вартість продуктів і послуг

П'ятниця, 20 вересня 2019, 17:45

Верховна Рада у другому читанні та в цілому підтримала законопроект про внесення змін до законодавства щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

За ухвалення законопроекту №1085-1 проголосували 309 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою цього законопроекту є створення належної системи захисту прав споживачів фінансових послуг, усунення прогалин та неузгодженостей в чинній системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів, в тому числі у Законі України "Про споживче кредитування".

Документ пропонує надати уповноваженим органам право застосовувати заходи впливу до фінансових установ та інших суб’єктів господарювання, що надають фінансові послуги, і накладати на їхніх посадових осіб адміністративні стягнення.

Реклама:

Також запроваджуються однакові правила для банків та небанківських установ у сфері реклами фінансових послуг та надання інформації про них.

Крім того, пропонується розширити поняття загальних витрат за споживчим кредитом шляхом включення до нього всіх витрат споживача, у тому числі додаткових та супутніх послуг третіх осіб.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: