"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірма Гладковського отримала ще 78 мільйонів по таємній угоді з армією

П'ятниця, 19 липня 2019, 09:20
 

В середині липня Автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс" отримав 78,2 мільйона гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення. 

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів.

Гроші перераховані з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок "Богдан Моторс", відкритий в "ОТП банку". 

За що саме сплачено гроші - кількість авто та вартість за одиницю - не вказано. Разом з тим, цього року прес-служба "Богдан" повідомила, що корпорація підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин "Богдан 2251" та вантажівок "Богдан 6317" до Збройних сил України.

Реклама:

"Державне оборонне замовлення на цей рік сформоване, ще коли Олег Гладковський обіймав посаду першого заступника Секретаря РНБО, тож до кінця року саме "Богдан Моторс" буде забезпечувати армію транспортом", - вважає Канєвський.

Нагадуємо:

Корпорація "Богдан" раніше наполягала, що деталі контрактів з Міністерством оборони, які виконуються під грифом державної таємниці, не можуть бути розкриті для суспільства та засобів масової інформації.

На початку року стало відомо, що "Богдан" постачатиме армії ще й броньовик "Барс-8".

Нещодавно стало відомо, що колишній перший заступник секретаря РНБО та фігурант розслідування про розкрадання в "Укроборонпромі" Олег Гладковський повернувся на роботу керівника корпорації "Богдан".

Загалом цього року "Богдан Моторс" з бюджету отримав понад півмільярда гривень на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання автотранспорту. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: