Дорога Київ-Одеса частково стане бетонною

Неділя, 19 травня 2019, 16:08
 

"Укравтодор" планує перетворити автодорогу М-05 Київ-Одеса в повноцінний автобан.

Про це в п'ятницю повідомив керівник "Укравтодору" Славомір Новак, пише ЦТС.

"Кілька днів тому мені вдалося переконати наших колег з Європейського інвестиційного банку, щоб усе наступне кредитне фінансування, яке ми отримаємо, було направлено саме на дорогу М-05 Київ-Одеса, щоб через кілька років мати повноцінний автобан", - сказав він.

"Плануємо цю дорогу в межах Черкаської області - в асфальтобетоні, а в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей - в цементобетонні", - повідомив Новак.

Реклама:

Він уточнив, що в 2019 році його відомство повністю підготує проектну документацію на капітальний ремонт дороги в межах Черкаської області.

Також в поточному році в "Укравтодорі" сподіваються перейти до проектування капремонту тих ділянок в трьох областях, які будуть будуватися із застосуванням цементобетонного покриття.

"У цьому році ремонтуємо трасу Київ-Одеса за рахунок держбюджету, також плануємо капітально відремонтувати ділянки цієї дороги в Київській області за рахунок коштів МФО", - зазначив Новак.

"Зокрема, в Черкаській області за кошти Дорожнього фонду ремонтуємо ділянку протяжністю 15 км. Це половина протяжності найбільш проблемної ділянки - між Жашковом і Уманню", - додав топ-менеджер.

Нагадуємо:

9 квітня в Україні відкрили рух новою бетонною дорогою.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян, говорячи про те, де в Україні збудують бетонні дороги, назвав Дніпропетровську, Миколаївську та Одеську області.

Нагадаємо, що у Полтавській області в рамках реконструкції автомобільної дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка збудують дорогу в обхід міста Кобеляки і новий мостовий перехід через річку Ворскла.

Також відзначимо, що в кінці березня 2019 року в Україні запрацював портал контролю за фінансуванням ремонту доріг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!