"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Uber може запустити Києві прокат електровелосипедів і самокатів

Вівторок, 14 травня 2019, 18:16

Компанія Uber може запустити в Києві послуги з прокату електровелосипедів та електросамокатів, якщо мерія вирішить проблему з інфраструктурою.

Про це заявив у ході презентації сервісу UberShuttle регіональний менеджер Uber у Великобританії, Північній і Східній Європі Джеймі Хейвуд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Uber купив сервіс оренди електричних велосипедів Jump. І зараз виробник нарощує темпи випуску обладнання - ми говоримо про виробництво електричних велосипедів і самокатів", - сказав він.

Хейвуд уточнив, що компанія поки не укладала ніяких угод із мером Києва.

Реклама:

"Спочатку необхідно забезпечити можливість безпечного пересування велосипедів містом. Моє завдання - привезти для вас транспорт, коли будуть безпечні маршрути", - додав він.

За словами Хейвуда, у місті також повинні бути створені правила для використання електросамокатів.

Зі свого боку мер Києва Віталій Кличко заявив, що Uber пропонує набагато більш широкий спектр послуг, які він бачив за кордоном.

"Uber пропонує набагато більш широкий сервіс, і я цей сервіс бачив за кордоном, де є пропозиції по велосипедам і електросамокатам. І я буду дуже радий поширенню цього сервісу на наше місто", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, що 14 травня Uber презентував інноваційний сервіс для спільних щоденних поїздок для жителів Києва - UberShuttle, вартість проїзду в якому становить від 15 до 30 гривень.

На даний момент UberShuttle працює у тестовому режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: