"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"П. дав добро": НАБУ долучить матеріали "Схем" до розслідування

Неділя, 31 березня 2019, 10:31

Національне антикорупційне бюро долучить аудіозаписи та інші матеріали, оприлюднені в розслідуванні програми "Схеми" про корупцію в енергетиці, до кримінального провадження, яке розслідують детективи бюро.

Про це повідомляє в суботу прес-служба НАБУ.

"Йдеться про справу щодо зловживань із боку посадовців низки обленерго, в результаті яких інтересам держави завдано збитків на понад 1,2 млрд грн шляхом вчинення правочинів, які суперечили законодавству у сфері електроенергетики", - зазначили в бюро.

Там повідомили, що двоє із фігурантів сюжету журналістів - голова правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" та в.о. генерального директора ПАТ "Запоріжжяобленерго" - вже мають статус підозрюваних у справах НАБУ.

Реклама:

"Першого з них розшукали компетентні органи в Німеччині – наразі триває процедура його екстрадиції в Україну", - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо:

28 березня журналісти програми "Схеми" опублікували записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів та найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про причетність останнього до афер в енергетиці.

Підозрюваний у розкраданні коштів в енергетиці екс-депутат і бізнесмен Дмитро Крючков стверджує, що найближче оточення президента Петра Порошенко курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.

У діючого глави держави Петра Порошенка розслідування програми "Схеми" назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на "Радіо Свобода".

Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини на екстрадицію Дмитра Крючкова.

Раніше "Українська правда" вже писала у своєму розслідуванні про компанію "Енергомережа", яка скуповувала борги у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

В липні 2016 року НАБУ оголосило Крючкова в розшук. На початку 2017 року Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

У травні 2017 року суд заочно заарештував  Крючкова. У квітні 2018 року стало відомо, що Дмитра Крючкова затримали у Німеччині.

У травні Крючков вийшов з німецької в'язниці під заставу.

У листопаді 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру Крючкову.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: