"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клімкін: правила ЄС мають поширюватись і на ГТС України, і на Північний потік-2

Субота, 19 січня 2019, 10:00

Україна вважає, що європейські правила повинні поширюватись як на українську ГТС, так і на газопровід "Північний потік-2".

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з німецьким колегою Гайко Маасом у Києві.

"Ми вважаємо, що поширення європейських правил на газопровід Північний потік є єдиним ефективним способом зробити наші тристоронні консультації ефективними і конструктивними. І, звичайно, це дасть нам можливість перевести дискусію в раціональну площину", - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що Україна зараз обговорює з Єврокомісією застосування стосовно української ГТС європейських правил.

Реклама:

"Якщо наша ГТС буде підпадати під європейські правила, то, звичайно Північний потік, як ми вважаємо, теж має відповідати європейським правилам…. Це дозволить забезпечити реальну конкуренцію, стабільність у постачанні і життєздатність нашої української ГТС", - заявив український міністр.

Клімкін додав: якщо транзиту українською територією не буде, то Росія застосує абсолютно інші методи для дестабілізації України.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: