Впровадження накопичувальної пенсії залежить від нардепів — Рева

П'ятниця, 18 січня 2019, 12:45
 

Кабінет міністрів зможе розпочати введення накопичувальної пенсійної системи після того, як Верховна Рада підтримає відповідний законопроект.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Без закону, затвердженого Верховною Радою, вводити цю систему неможливо. Сьогодні відповідальність знаходиться на вашій стороні, ми готові підтримати введення накопичувальної системи, якщо це зробить Верховна Рада", - наголосив Рева.

За його словами, відповідно до регламенту Верховної Ради, уряд не мав права подавати свій законопроект при наявності відповідного депутатського.

Реклама:

Як відомо, 57 народних депутатів подали свій законопроект №6677 про загальнообов'язкову державну накопичувальну систему.

Рева зауважив, що Кабмін погодився на ухвалення депутатського проекту закону за умов внесення до нього змін.

"Законопроект №6677 пройшов урядовий комітет, отримав схвалення і був готовий до розгляду у Верховній Раді. Станом на сьогоднішній день він не розглянутий навіть в першому читанні", - сказав Рева.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2017 року Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.

На думку Реви, загальнообов'язкова накопичувальна пенсійна система повинна бути недержавною, а внески до неї мають платити працівники, а не роботодавці.

Детальніше про уведення з 2019 року накопичувального рівня пенсійної системи читайте у статті Економічної правди.

Рекомендуємо почитати: Cьогоднішнім днем. Чому молоді українці залишаться без пенсії

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: