"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія підтвердила участь у газових переговорах з Україною та ЄС

Середа, 16 січня 2019, 16:53
Тристоронні переговори щодо транзиту газу за участю України, ЄС і Росії відбудуться за планом 21 січня, тож неявка делегації Газпрому до Брюсселя на технічні консультації щодо цієї теми не вплинула на підготовку зустрічі.

Про це повідомила речник Єврокомісії з питань енергетики Анка Попадуру, передає Укрінформ.

Переговори відбудуться за участю віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра енергетики РФ Олександра Новака.

"Дійсно, делегація Газпрому була відсутня вчора. Але ця зустріч була б необхідною, якщо б ми не змогли погодити дату проведення тристоронніх політичних консультацій. Наразі цю дату визначено, зустріч відбудеться, як і планувалося, 21 січня. Всі сторони підтвердили свою участь", - сказала речник Європейської Комісії.

Як повідомлялося, на 21 січня у Брюсселі було призначено другий раунд тристоронніх переговорів між ЄС, Україною і Росією про довгостроковий транзит газу. В Європейській комісії заявили, що зустріч базуватиметься на прогресі, досягнутому під час попередніх раундів політичних та експертних переговорів.

Реклама:

Нинішній контракт між українським Нафтогазом та російським Газпромом щодо транзиту газу діє до кінця 2019 року.

НАК "Нафтогаз України" не вірить в можливість досягнення домовленостей з ПАТ "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: