Facebook виявив помилку, через яку фото 7 мільйонів користувачів стали публічними

Субота, 15 грудня 2018, 11:27

Компанія Facebook заявила, що через тимчасову проблему додатки соцмережі отримали доступ до фотографій близько 6,8 мільйона користувачів, включаючи фото, які користувачі завантажували на сайт але не виставляли у публічний доступ.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає "Голос Америки".

"1500 різних програм отримали "доступ до більшої, ніж зазвичай, кількості фотографій". Ця проблема тривала 12 днів у вересні", - йдеться у заяві Facebook.

"Нам шкода, що так трапилось. На початку наступного тижня ми презентуємо інструменти для розробників додатків, які дозволять їм визначити, на кого з їх користувачів могла вплинути ця проблема.

Реклама:

Ми працюватимемо з розробниками, щоб вони видалили фото цих користувачів", - підкреслили у компанії.

Нагадаємо, у листопаді британський парламент вилучив внутрішні файли Facebook, кеш-пам'ять яких може містити інформацію про політику компанії щодо перевірки даних та конфіденційності, що призвело до скандалу з Cambridge Analytica.

Як повідомлялось, Facebook потрапив у скандал через те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, що працювала на Дональда Трампа на виборах у США 2016 року, неправомірно отримала доступ до особистої інформації 87 мільйонів користувачів Facebook.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг визнав, що в його компанії не достатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до  неналежного використання персональних даних громадян.

22 травня на слуханні у Європарламенті Цукерберг запевнив, що компанія вживає заходи для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

Восени 2017 року, через скандал із втручанням Росії у президентські вибори США у 2016 році, Facebook замислився про зміну підходу до політичної реклами до виборім губернаторів і в Конгрес США восени 2018 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: