"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аналітики назвали Топ-5 країн, до яких Україна експортує макарони

Вівторок, 6 листопада 2018, 16:51
 

За січень - вересень 2018 року з України було експортовано понад 19 тис. тон макаронних виробів, загальна вартість яких становила 28 млн доларів.

Про це повідомляється у прес-релізі Ради з питань експорту продовольства (UFEB) з посиланням на дані Державної фіскальної служби України.

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, обсяг експорту в даному сегменті зріс на 13% (16,8 тис. т), а загальна вартість товару збільшилася на 19%.

"Зріс обсяг експорту до Німеччини (на 26%), Російської Федерації (на 23%) та до Великої Британії (на 9%) у порівнянні з попереднім роком", - зазначили аналітики організації.

Реклама:

Топ-5 країн, що споживають українські макаронні вироби:

  1. Російська Федерація (17% від загального експорту);
  2. Республіка Молдова (12%);
  3. Велика Британія (10%);
  4. Німеччина (9%);
  5. Румунія(6%).

"Ринки Великої Британії, Німеччини та Нідерландів характеризуються великими обсягами споживання макаронних виробів на одну особу, значним імпортом товарів та загальним зростанням місцевого ринку. Дані фактори створюють сприятливі можливості для входження на ринок нових гравців, у ролі яких можуть виступити і українські експортери", - наголосили аналітики.

Вони додали, що Італія залишається головним постачальником цього сегменту, задовольняючи потреби Німеччини, США та Франції.

При цьому Туреччина продовжує стабільно нарощувати свій експорт, що дозволило їй стати другою країною-експортером, поступаючись лише Італії.

Нагадаємо, раніше аналітики назвали Топ-10 товарів, які експортує Україна.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!