"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РАДА УХВАЛИЛА ДЕРЖБЮДЖЕТ-2019

П'ятниця, 23 листопада 2018, 06:03
 

Верховна рада підтримала проект державного бюджету на 2019 рік у другому читанні та в цілому.

За відповідне рішення проголосували 240 народних депутата.

РБК-Україна
РБК-Україна

"Місяць тому ми представляли до першого читання проект державного бюджету на 2019 рік і наголошували, що він є реалістичним і збалансованим, всі його видатки підкріплені доходами, дефіцит не перевищує дозволеного, а боргове навантаження зменшується. Основним викликом під час допрацювання документу до другого читання було зберегти цей баланс", - сказала у своєму виступі Міністр фінансів Оксана Маркарова. 

За її словами, в результаті роботи з профільними комітетами доходи бюджету було збільшено майже на 18 млрд грн, водночас на відповідну суму збільшили видатки на пріоритетні напрямки соціальної і економічної сфери.

"Всі наші пріоритети залишаються незмінним: це оборона і безпека, продовження реформ освіти, охорони здоров’я та децентралізації, які було закладено від самого початку, а також соціальні видатки, які буде профінансовано в повному обсязі. При цьому бюджет залишається збалансованим" - наголосила вона.

Реклама:

"Вчасно ухвалений бюджет - це сигнал про стабільність як для українського бізнесу та промисловості, так і для міжнародних партнерів", - в свою чергу відзначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. 

Бюджет на 2019 рік передбачає 1,112 трильйона видатків і 1,026 трильйона доходів. Дефіцит становить 89,99 мільярда гривень.

Даним документом передбачається прожитковий мінімум в розмірі 1853 гривні з 1 січня 2019 року, мінімальна зарплата - 4173 гривні.

Зростання ВВП прогнозується на рівні 3%. Індекс споживчих цін в наступному році очікується на рівні 7,4%, а індекс цін виробників - 10,1%.

У вересні Кабінет міністрів затвердив та направив на розгляд Верховної Ради проект держбюджету.

На засіданні уряду 14 вересня відбулася презентація проекту бюджету, під час якої прем'єр Володимир Гройсман озвучив основні показники головного фінансового документу країни на 2019 рік.

Читайте також: Перший драфт бюджету: яким уряд бачить 2019 рік для України

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: