"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР може надати "Укргазвидобуванню" 50 мільйонів євро кредиту

Вівторок, 9 жовтня 2018, 20:44

Європейський банк реконструкції та розвитку розглядає проект надання ПАТ "Укргазвидобування" кредитних коштів у сумі 51,9 млн євро на закупівлю установок для ремонту свердловин, а також проекти з підвищення енергоефективності.

Про це йдеться у прес-релізі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, рада директорів планує розглянути цей проект 12 грудня цього року.

У документі зазначається, що проект пов'язаний з наданням суверенної гарантії України.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Реклама:

УГВ 7 жовтня 2018 року досягла планки добового видобутку газу 43,111 млн кубометрів газу, що є максимальним показником за останні шість років.

У компанії нагадують, що в умовах стримування розвитку нової ресурсної бази через блокування видачі спецдозволів Полтавською облрадою, компанія нарощує видобуток за рахунок збільшення колтюбінгових операцій, гідророзриву пласта (ГРП) та капітального ремонту свердловин.

Як повідомлялося, ЄБРР нещодавно затвердив нову 5-річну стратегію для України і визначив операційні та стратегічні пріоритети в Україні, серед яких енергобезпека та енергоефективність.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже 12,1 млрд євро у рамках близько 400 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: