"Кузня" Порошенка отримала багатомільйонний контракт від флоту

Понеділок, 8 жовтня 2018, 10:01
 
фото: president.gov.ua

1 жовтня завод президента Петра Порошенка "Кузня на Рибальському" отримав 22,9 млн гривень передплати за ремонт двигунів військового корабля.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів.

На порталі зазначено, що угода з "Кузнею" підписана у вересні 2018 року. Гроші перераховані військовою частиною А0456 військово-морських сил України.

На порталі публічних закупівель Prozorro така угода відсутня. Тому остаточна сума, яку президентський завод має отримати з бюджету, не відома.

Реклама:

"Те, що бюджетний договір відсутній на Prozorro говорить про виконання ремонтних робіт в рамках секретного державного замовлення", - вважає Канєвський.

 
натиснути для збільшення

Нагадаємо, минулого року приватні фірми президента Петра Порошенка виграли тендерів на 29,3 млн гривень.

Найбільший контракт на 14,5 млн гривень від тієї ж військової частини отримала "Кузня" на доковий ремонт фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Раніше повідомлялося, що фонд "Прайм Ессетс Капітал", який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.

Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду "ВІК" Ігоря Кононенко.

Як стало відомо згодом, група "ТАС" Сергія Тігіпка досягла попередньої домовленості про покупку ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: