Тиск посилиться: США планують нові хвилі санкцій проти РФ

Четвер, 18 жовтня 2018, 20:02

Спеціальний представник США з питань врегулювання в Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа продовжить посилювати тиск на Росію, передусім через введення в дію нових санкцій з періодичністю місяць чи два.

Про це він заявив під час виступу в четвер у аналітичному центрі "Атлантична рада" у Вашингтоні, повідомляє "Укрінформ".

"Ми намагаємося посилити тиск на Росію, щоб змусити її вести переговори, які приведуть до рішення (щодо врегулювання конфлікту на сході України – ред). Це включає збереження санкцій в США, а також посилення цих санкцій періодично впродовж часу", - сказав представник США.

Він підкреслив, що це саме той шлях, яким прямує адміністрація президента Трампа, і продовжить це робити в майбутньому.

Реклама:

"Ви побачите, як набиратимуть чинності додаткові санкції, – щомісяця або кожні два місяця, близько до того, як ми вже бачили раніше", - підкреслив Волкер.

Він також наголосив, що офіційний Вашингтон співпрацює в цьому питанні з європейськими партнерами.

"Європейський Союз продемонстрував величезну стійкість в плані їх (санкцій проти Росії - ред) збереження", - констатував Волкер.

Нагадаємо, неамериканські компанії і банки, які співпрацюють з фігурантами списку санкцій США, можуть потрапити під так звані вторинні санкції за "значні" угоди із підсанкційними компаніями зі списку Мінфіну. Їм можуть загрожувати штрафи та інші обмеження.

Шведська "дочка" російської компанії Rusal опинилась на межі закриття через санкції.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!