В Україні перерахують ціни на електрику

Четвер, 18 жовтня 2018, 09:50
 

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг врегулювала механізм формування цін на електричну енергію для побутових і малих непобутових споживачів при наданні універсальних послуг.

Відповідний документ затверджений постановою, яка набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування в газеті Урядовий кур'єр, повідомляє ЮРЛІГА.

Ціна на універсальні послуги включає в себе ціну покупки електроенергії на ринку, ціну (тариф) на послуги постачальника універсальних послуг, ціни на послуги оператора системи передачі і оператора системи розподілу на відповідному класі напруги згідно з укладеними договорами про надання послуг.

Розрахунок ціни на універсальні послуги та всіх її складових здійснюється за встановленими у Порядку формулами без урахування ПДВ.

Реклама:

Постачальник універсальних послуг формує ціни на універсальні послуги на розрахунковий період та оприлюднює їх на своєму офіційному сайті, в ЗМІ та на своїх інформаційних стендах в центрах обслуговування споживачів не пізніше, ніж за 20 днів до їх застосування.

Введення нового механізму також дозволить визначати ціни на універсальні послуги до дати початку дії нового ринку електричної енергії (1 липня 2019 року) і в перші розрахункові періоди з дати початку дії нового ринку.

До дати початку дії нового ринку електричної енергії ціна на універсальні послуги складається з прогнозованої оптової ринкової ціни на електричну енергію, скоригованої на коефіцієнт, що враховує графік споживання електричної енергії населенням (К = 1,05), прогнозованого обсягу закупівлі електроенергії постачальником універсальних послуг на оптовому ринку, тарифу, за яким постачальник універсальних послуг згідно з договором купує електричну енергію безпосередньо у виробника.

Liga.net

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: