Італійська Eni продає активи на Західній Україні

Середа, 10 жовтня 2018, 16:09

НАК "Надра України" має намір викупити частку італійської Eni в ТОВ "Західгазінвест", у якій їй уже належить 35%, а ще 15% володіє британська нафтогазова компанія Cadogan.

Така інформація міститься в порядку денному засідання Антимонопольного комітету України (АМКУ) на 10 жовтня, на якому може бути ухвалено рішення про концентрацію НАК понад 50% у "Західгазінвесті" (Львівська обл.), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

АМКУ також розгляне можливість придбання "Західгазінвест" понад 50% у СП "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта", 100% якої володіє Cadogan.

Згідно з даними "Геоінформ України", "Західгазінвест" належать п'ять ліцензій на видобуток вуглеводнів на Курінній, Яковлівській, Філімонівській та Сандугеєвській площах (зокрема за всіма площами - сланцевий газ), а також Дебеславецьке родовище.

Реклама:

Як повідомлялося, Eni купила 50,01% акцій "Західгазінвест" у 2012 році. На той час "Західгазінвест" мала у своєму розпорядженні ліцензії на розробку дев'яти родовищ сланцевого газу в Західній Україні загальною площею близько 3,8 тис. кв. км, що є продовженням польського Люблінського басейну.

Читайте також: Що відбувається з видобутком газу на Західній Україні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: