"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Wizz Air змінює правила провезення ручної поклажі

Середа, 10 жовтня 2018, 12:50

Wizz Air з 1 листопада 2018 року змінить політику безкоштовного провозу ручної поклажі, зменшивши габарити речей, перевезення яких включено в квиток.

Про це повідомляє avianews.com.

Нова політика передбачає, що пасажири, які не купили пріоритетну посадку, зможуть взяти на борт тільки невеликий предмет з габаритами до 40х30х20см.

 

У разі, якщо мандрівник візьме з собою сумку більшого розміру, її необхідно буде за гроші здавати в багаж.

Реклама:

Наразі пасажир без пріоритетної посадки з ручною поклажею з розмірами до 55х40х23 см повинен здавати її в багаж, проте плата за це не стягується.

Мандрівники, які купили пріоритетну посадку, після вступу в силу нових правил, як і раніше зможуть брати в салон літака один основний предмет з габаритами до 55х40х23 см і додатковий з розмірами до 40х30х20 см.

Одночасно з анонсуванням нових правил Wizz Air ввів нову норму платного провезення багажу 10 кг з ціною перевезення від 7 євро.

В якості компенсації за незручності пасажирам, які встигли купити квитки до 10 жовтня на рейси після 1 листопада і не оплатили послугу пріоритетної посадки, Wizz Air безкоштовно додасть в бронювання безкоштовне перевезення 10 кг багажу. Пасажирам, які оплатили перевезення багажу за аналогічним бронюванням, безкоштовно додадуть в квиток пріоритетну посадку.

Нові правила у Wizz Air анонсували через кілька тижнів після того, як аналогічні правила ввів інший лоукостер - Ryanair.

Обидва авіаперевізника аргументували зміну політики необхідністю зменшити затримки рейсів, пов'язані з обробкою ручної поклажі.

Раніше Wizz Air значно скоротила час безкоштовної реєстрації для зворотних рейсів за квитками, в яких пасажир не оформив послугу вибору місця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: