В Японії представили перший в світі пластиковий електромобіль

Неділя, 30 вересня 2018, 16:24
 

У Токіо представлений концептуальний електромобіль (EV), кузов якого на 90% виготовлений із пластику.

Про це пише Enkorr.

Це дозволило значно знизити вагу EV в порівнянні з металевими моделями і різко підвищити енергоефективність транспортного засобу, передає телеканал NHK.

Електромобіль був розроблений в рамках спільної ініціативи ImPACT, яку Кабінет міністрів Японії впроваджує спільно з виробниками, університетами, дослідницькими центрами і т.д. з метою запуску інноваційних технологій.

Реклама:

Незвичайний транспортний засіб має обтічний кузов довжиною понад 4 м. Він на 90% виготовлений з особливого багатошарового пластику (в оригіналі: 割 が 樹脂 - яп., буквально - смола за смолою; за змістом - багатошарова смола), розробленого японськими інженерами, науковцями та студентами декількох університетів.

Вага "пластмасового" електромобіля на 40% нижче, ніж у аналога з металевим кузовом.

 

Раніше вважалося, що пластик складно обробляти, а міцність виготовленого з нього кузова буде недостатньою. Тому полімери були визнані непридатними як конструкційний матеріал для автомобільної промисловості.

Але в даному випадку мова йде про абсолютно новий синтетичний матеріал, що має за рахунок багатошарової структури високу міцність, підкреслюють представники японського уряду, а також фахівці компаній і університетів, які брали участь у створенні концепт-кару.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: