Ілона Маска звинуватили в шахрайстві

П'ятниця, 28 вересня 2018, 09:43
 

Комісія з цінних паперів і бірж США звинуватила засновника Tesla Ілона Маска у шахрайстві - регулятори стверджують, що він ввів інвесторів в оману, коли повідомив про можливе виведення компанії з біржі та заявив про підтримку викупу акцій з боку інвестора, якого він знайшов.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що претензії комісії пов'язані з твітами Маска від 7 серпня, коли він заявив про готовність викупити акції компанії з ринку по 420 доларів.

Посилаючись і на інші повідомлення Маска у Twitter, комісія вважає, що бізнесмен ввів в оману інвесторів, коли писав про знайденого інвестора, який готовий профінансувати викуп акцій. Регулятори заявляють, що у засновника Tesla не було підстав робити такі заяви.

Реклама:

SEC подала до суду на Маска, та вимагає позбавити його права очолювати компанії, акції яких торгуються на біржі, і накласти штраф.

"Ні статус знаменитості, ні репутація технологічного новатора не передбачають звільнення від федеральних законів про цінні папери", - заявив співдиректор  SEC Стефані Авакян на прес-конференції, на якій він повідомив про звинувачення проти Маска.

Як йдеться у заяві SEC, Маск "знав або проявив недбалість, якщо не знав" про те, що його твіти є помилковими і вводять в оману, оскільки він ніколи не обговорював таку транзакцію з будь-яким джерелом фінансування.

Повідомляється, що справа Маска з'явилась в картотеці суду Манхеттена.

Після закінчення біржевих торгів вартість акцій компанії на тлі повідомлень про судовий позов, впала на понад 5%.

"Я глибоко засмучений і розчарований цією невиправданою дією SEC", - прокоментував звинувачення Маск. Він додав, що "завжди ухвалював рішення в інтересах правди, прозорості та інвесторів".

Нагадаємо, 7 серпня засновник Tesla опублікував кілька повідомлень про можливе виведення компанії з біржі в своєму мікроблозі в Twitter.

26 серпня стало відомо, що глава компанії Tesla Ілон Маск змінив своє рішення щодо викупу акціїй компанії.

Комісія з цінних паперів і бірж США перевіряла повідомлення Маска про можливе виведення компанії з біржі при ціні в 420 доларів за акцію.

Група акціонерів американської компанії-виробника електромобілів Tesla подалапозов проти засновника компанії Ілона Маска.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: