Fitch спрогнозувало наслідки санкцій для економіки РФ

Вівторок, 25 вересня 2018, 19:10

Економічне зростання Росії уповільниться до 1,5% у 2019 році з рівня 2,0% у 2018-му, а до 2020 року воно досягне 1,9%.

Про це заявив Еріх Аріспе, директор державних та наднаціональних груп Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings Sovereigns, передає Reuters.

"Ми вважаємо, що санкції продовжують залишатися ризиком, і вони будуть тиснути на кредитний профіль Росії. Економічне зростання, ймовірно, буде головною ціллю санкцій", - сказав він.

Протягом кількох останніх місяців побоювання щодо посилення санкцій США проти Росії посилились. За словами Аріспе, американські санкції будуть тиснути на економічне зростання Росії, але навряд чи вони незабаром позбавлять Москву її інвестиційного рейтингу.

Реклама:

"Незважаючи на покращення, яке ми бачили, і зусилля, які вони (російська влада - ЄП) зараз проводять для поліпшення бізнес-клімату, такі санкційні невизначеності створюють сумніви для таких людей, які могли б прийти і сказати: "Добре, давайте ми вкладемо кошти в Росію", - додав він.

Після рецесії 2015-2016 років російська економіка залишається в режимі відновлення. Економічне зростання залишається повільним, хоча ціни на нафту, ключовий експорт Росії, відскочили назад, а центральний банк становив ставки на докризовому рівні.

Рубль, ймовірно, залишатиметься нестабільним та під тиском, близьким до нинішніх рівнів, закінчивши цей рік на позначці 68 за долар і в середньому 67 у 2019 та 2020 роках, сказав Аріспе.

20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ, що дає додаткові інструменти для імплементації чинних проти Росії санкцій. 25 вересня США оголосили санкції проти ще 12 російських компаній.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!