"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МХП Косюка купує завод на Балканах

Вівторок, 25 вересня 2018, 18:02
 

Агрохолдинг "Миронівський Хлібопродукт" планує придбати вертикально інтегровану компанію в південно-східній Європі - словенську Perutnina Ptuj.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"МХП робить стратегічний крок з розширення діяльності, який принесе компанії додану вартість та посилить її позиції в якості глобального гравця. У свою чергу, Perutnina Ptuj отримує стратегічного і довгострокового інвестора", - відзначають в компанії.

Як відзначають в МХП, дана співпраця принесе пряму вигоду не тільки місцевим фермерам і співробітникам Perutnina Ptuj, але також позитивно вплине на галузь птахівництва в Балканському регіоні в цілому.

Реклама:

Нагадаємо, у 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько 3 млн доларів.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 66% акцій МХП.

Як повідомлялося, Косюк увійшов до списку найбагатших людей України за версією журналу Forbes.

Його статок оцінюється в 1,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, у 2017 році виробники курятини отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ. На таку програму було передбачено в 2017 році 4 млрд грн. З них за січень-жовтень "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн, Укрлендфармінг Олега Бахматюка — 517 млн грн.

Наразі агрохолдинг будує у Вінницькій області одну з найбільших в Європі птахофабрик.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: