Суд заарештував активи "БРСМ-Нафта"

Понеділок, 24 вересня 2018, 19:15

Суд заарештував майно та грошові активи групи компаній "БРСМ-НАФТА" у розмірі близько 1,3 мільярда гривень.

Про це повідомила ГО "Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії".

"14 вересня 2018 року Деснянський районний суд міста Києва задовольнив заяву про забезпечення позову та заарештував майно та грошові активи групи компаній "БРСМ-НАФТА" у межах суми позову у розмірі близько 1,3 мільярда гривень", - говориться у повідомленні.

"Вперше в історії українського права за екологічним позовом Васильківської спільноти й нашої громадської організації накладено арешт на 267 об’єктів нерухомості, грошові кошти та рухоме майно винуватців найбільшої техногенної катастрофи в історії незалежності України, котра сталася 8 червня 2015 року на нафтобазі "БРСМ-Нафта" біля Василькова", - заявили у Фонді.

Реклама:

Зазначається, що організація добиватиметься грошової компенсації усім постраждалим своїм членам.

Пожежа на нафтобазі у Васильківському районі була спричинена вибухом і наступним займанням нафтопродуктів і тривала 8 днів. Внаслідок пожежі на нафтобазі загинуло шестеро осіб, із них четверо - пожежники.

Витрати на гасіння пожежі оцінили у 50 мільйонів гривень. Мешканці навколишніх сіл втратили урожай, загинули домашня худоба і птиця. Вода в колодязях стала непридатною до споживання.

У травні 2018 року державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила понад 13 тисяч торгівельних центрів, лікарень, шкіл та дитячих садочків, де знайшла 167 тисяч порушень із забезпечення протипожежної безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: