"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ пропонує ввести двоставковий тариф на тепло

Середа, 19 вересня 2018, 19:12

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пропонує запровадити двоставковий тариф на теплову енергію.

Про це на прес-конференції сказав член НКРЕКП Євген Магльованний, повідомляє "Укрінформ".

"Двоставковий тариф - це коли частина енергетичних витрат виражається в умовно змінній частині, залежно від того, скільки (теплової енергії - ред.) споживається. Умовно постійні витрати, які не залежать від споживання, - зарплата, ремонти, обслуговування - розподіляються рівними частинами протягом усього року", - зазначив Магльованний.

Він висловив думку про те, що запровадження двоставкового тарифу може вирішити проблеми підприємств теплопостачання.

Реклама:

"У теплопостачанні витрати на паливо та газ сягають 85% у структурі тарифу. Проблемою для підприємств стає постійне скорочення обсягів споживання, адже споживачі утеплюються і всіляко намагаються скоротити вартість теплопостачання", - заявив він.

"За рахунок цього процесу умовно постійні витрати підприємств зростають. Важливо їх збалансувати і не призвести до значного підвищення тарифів", - зазначив Магльованний.

На думку члена НКРЕ, запровадження двоставкового тарифу дозволить зменшити фінансове навантаження на споживачів та зробити роботу підприємств більш прогнозованою.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!