У Верховній Раді хочуть знизити ціни на брендовий одяг

Вівторок, 14 серпня 2018, 14:01
 

На розгляд Верховної Ради винесли законопроект, що передбачає спрощення процедур ввезення та вивезення з України брендового одягу та сировини для його виготовлення.

Текст документа оприлюднений на сайті парламенту.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є здешевлення вартості одягу імпортного виробництва на території України, а також збільшення виробництва українських тканин та одягу з одночасним зниженням кінцевої вартості готової продукції.

"Наразі діють досить ускладнені митні процедури по ввезенню для вільного обігу імпортного брендового одягу в Україні або вивезення брендового одягу українських виробників для вільного обігу за кордон", - йдеться в пояснювальній записці.

Реклама:

"Законопроектом пропонується знизити пільгові ставки мита на текстильні матеріали та текстильні вироби. Також пропонується брендовий одяг, який імпортується в Україну або експортується з України для вільного обігу, внести до переліку товарів, до яких не застосовуються заходи, пов'язані з призупиненням митного оформлення", - вказується в тексті документа.

Читайте також: На закупки в Польщу, або Які товари в Україні дорожчі і чому

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: