"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Пілот" електронного квитка можуть ввести на автостанції "Київ"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 17:30
 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пропонує в якості пілотного проекту ввести на автостанції "Київ" електронний квиток для пасажирів автоперевізників.

Про це він заявив на нараді в МІУ за результатами перевірки роботи автостанції, передає ЦТС.

"Ми максимально спростили ведення бізнесу для автоперевізників, але результати перевірок свідчать, що пасажир не отримує якісного обслуговування. Ми пропонуємо реалізувати на базі а/с "Київ" пілотний проект, ввести електронний квиток, який відповідає вимогам часу і дає перевізникам можливість прозорого контролю", - заявив глава відомства.

Міністр попередив, що перевірки автоперевізників і вокзалів триватимуть і надалі.

Реклама:

"Спільно з перевізниками ми також підготуємо пропозиції про можливості залучення коштів державних банків до оновлення автобусного парку на умовах лізингу, так як безпека пасажирів є для нас безумовним пріоритетом", - додав Омелян.

Раніше у Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: