Boeing поглинає виробника літаків Embraer

Понеділок, 9 липня 2018, 11:45
 

Американський Boeing і бразильський Embraer оголосили про створення спільного підприємства з виробництва регіональних літаків на базі підрозділу комерційних літаків Embraer.

Про це пише The Wall Street Journal.

Фактично мова йде про поглинання Boeing частини бразильської компанії: його частка в СП, оціненому для угоди в 4,75 млрд доларів, становитиме 80%. Комерційні деталі угоди не розкриваються.

Сенс операції для Boeing - зміцнення позицій в протистоянні з Airbus на ринку вузкофюзеляжних пасажирських літаків регіонального класу, відзначає CNBC.

Реклама:

У Boeing досі не було прямої відповіді на нові лайнери CSeries канадської Bombardier, особливо на 110-місцевий CS100, пише видання. Airbus на початку липня закрив операцію з придбання 50,01% в проекті CSeries.

У портфелі Embraer є вже сертифіковані нові регіональні літаки Embraer E-Jet E2 на 80-114 місць в залежності від компонування. Їх перевагою компанія називає найбільше в класі подовження крила і нові двигуни, що разом забезпечує "більш ніж 10%-у" перевагу над конкурентами за вартістю експлуатації.

У 2017 році Airbus оцінював ємність світового ринку в 6 тисяч нових 100-150-місцевих літаків протягом 20 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: