"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Нігерії побудують один з найбільших НПЗ у світі

Субота, 7 липня 2018, 17:22

Найбагатша людина Африки, мільярдер Аліко Данготе, планує до 2020 року побудувати в Нігерії один із найбільших НПЗ у світі, вартість проекту оцінюється в 10 млрд доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

НПЗ буде розташований неподалік бізнес-столиці Нігерії - міста Лагоса.

До середини 2020 року, коли підприємство вийде на повну потужність, воно перероблятиме 650 тис. барелів нафти на добу, заявив виконавчий директор Dangote Industries Ltd. Едвін Девакумар.

Реклама:

"Людям все ще складно повірити, що ми можемо все зробити в задані терміни і в рамках бюджету, - сказав він в інтерв'ю Bloomberg. - Але я вірю, що ми зможемо. Проектів такого масштабу досі було небагато. Він величезний".

Запланований обсяг виробництва бензину - близько 50 млн літрів на добу, дизельного пального - 15 млн літрів на добу. Співвідношення між нафтопродуктами може змінюватися залежно від поточного попиту, зазначив Девакумар.

Нігерія наразі споживає близько 35 млн літрів бензину на добу, тому спочатку надлишки експортуватимуть.

Forbes оцінює статок 61-річного Данготе в 12,2 млрд доларів. Мільярдер заробив ці гроші на виробництві цементу - його компанія в цьому сегменті найбільша в Африці, а також торгівлі цукром, борошном та іншими сільськогосподарськими товарами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: