Смолій розповів, коли приїде місія МВФ

Четвер, 12 липня 2018, 16:20
 

У Національному банку вважають, що після врегулювання закону про Антикорупційний суд та врегулювання питання щодо перегляду тарифів на газ, можливий приїзд місії МВФ.

Про це на брифінгу в НБУ заявив голова Нацбанку Яків Смолій, повідомляє "Укрінформ".

"Місія МВФ приїде після того, коли Україна виконає свої зобов'язання. Сподіваємось, що сьогодні Верховна Рада проголосує за поправку до закону про Антикорупційний суд", - заявив він.

"Також сподіваємось, що уряд буде вести переговори з МВФ про перегляд тарифів на газ. Ми очікуємо, що вищесказане відбудеться найближчим часом. Канікули у працівників МВФ є, але враховуючи важливість такого процесу (переговорів з Україною - ред.), ми очікуємо, що місія може приїхати після погодження цих двох питань", - сказав Смолій.

Реклама:

У НБУ нагадали, що у 2018 році Україна має отримати близько 2 млрд доларів від МВФ.

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 липня планує розглянути у другому читанні законопроект №7441, що передбачає внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності ВАС і який має містити норму закону про Антикорупційний суд у частині апеляцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: