"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США підтримали виділення 250 мільйонів доларів для оборони України

П'ятниця, 25 травня 2018, 10:15
 

Палата представників американського Конгресу підтримала виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні у рамках законопроекту про оборонний бюджет США на 2019 рік.

Як повідомляє посольство України в США на сторінці у Facebook, проект закону був ухвалений у четвер.

Сума коштів, яку пропонується виділити, на 100 мільйонів доларів більша, ніж Комітет пропонував надати у поточному бюджетному році. 

Зазначається, що до документа включено основні положення проекту "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки".

Реклама:

"Він, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні власних спроможностей щодо захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією", - підкреслили у посольстві.

Також у законопроекті підтверджується відданість США Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва України  з НАТО.

Перед поданням на підпис президента, проект закону про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони" має бути узгоджений з версією, що буде ухвалена Сенатом, та повторно проголосований обома палатами Конгресу.

Як повідомлялось, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: