Україна на міжнародній енергетичній арені – відбувся перший форум "Вітер і водень"

П'ятниця, 25 травня 2018, 11:00

17 травня в Києві відбувся найбільший в Україні та Європі Перший  Міжнародний Енергетичний Форум "Вітер та ВОДЕНЬ" (International New Energy Forum "WIND and HYDROGEN"), на якому були презентовані сучасні  технології поєднання вітрової та  ВОДНЕВОЇ (H2) енергії,  як  безмежного екологічного та "аполітичного"  джерела енергії для України. 

Також більше 350 учасників з 16 країн світу обговорили  на форумі перспективи розвитку ринку відновлюваної енергетики та необхідність адаптації української енергомережі та  законодавства до світових "зелених" стандартів та тенденцій.

 

Перший вітроводневий  (http://inef.org.ua ) форум спільно організували Енергетична Асоціація "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА" та Українська вітроенергетична асоціація з метою популяризації в Україні знань про технології використання вітру та водню для балансування національної енергосистеми, окреслення їхньої ролі у забезпеченні енергонезалежності, визначення можливостей застосування в промисловості та побуті.

Олександр Рєпкін, президент та засновник Енергетичної Асоціації "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА", бізнесмен та інвестор у відновлювану енергетику, зазначив:  "Сьогодні світ починає освоювати безмежну енергію водню. І тому представники бізнесу та приватного сектору повинні мати широкий доступ до інформації про переваги її використання". Він наголосив, що форум стане регулярним заходом, і вже у 2019 році учасникам продемонструють провідні світові технології використання водню.

Зокрема в планах на наступний рік запросити команду міжнародного проекту Energy Observer. Це перший в світі морський човен, що автономно працює на водневій енергії. Та організувати тест драйв водневого автотранспорту у Києві.

Реклама:

Форум відвідало понад 350 гостей, серед яких делегати з 16 країн світу, зокрема, США, Китаю, Німеччини, Швеції, Швейцарії, Бельгії, Норвегії, Польщі, представники органів виконавчої влади, асоціацій, вітчизняного "зеленого" бізнесу. Усі учасники відзначили високий рівень організації заходу та актуальність питання щодо можливостей подальшого розвитку відновлюваної енергетики та її балансування.

"Ми активно розвиваємо вітрову енергетику, але тільки починаємо впроваджувати водневу. Світовий досвід Канади, США, Франції показує, що ці технології вже почали працювати. Нам необхідно прийняти відповідний Закон, який буде регулювати діяльність у сфері водневої енергетики, заручитись підтримкою фахівців, які вже впровадили ці технології", - сказав Андрій Конеченков, Голова Правління УВЕА

Сьогодні провідні країни світу зосередились на побудові не просто водневої енергетики, а водневої економіки. Використання водню – це технологія, яка розпочала революцію в енергетичній галузі. І головна мета - енергонезалежність підприємств, домогосподарств та, як наслідок, країни в цілому. Україна має нагоду долучитись до провідних світових тенденцій у сфері використання водню та як член клубу високотехнологічних держав будувати енергобезпечне та енергонезалежне майбутнє.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: