"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Дніпропетровщині зупинився металургійний гігант

Четвер, 17 травня 2018, 11:45

Працівники заводу залізничного цеху "АрселорМіттал Кривий Ріг" розпочали акцію протесту, вимагаючі належні умови праці та підвищення заробітної плати.

Про це йдеться на сайті Конфедерації вільних профспілок.

З 7-ї години ранку 16 травня на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" робітники відмовилися працювати на несправній техніці й це фактично паралізувало роботу всього підприємства, бо жоден локомотив не зрушив з місця.

За словами голови тамтешнього первинного осередку НПГУ Юрія Самойлова, вимога забезпечити безпечні умови праці на підприємстві – одна з основних у колективному трудовому спорі із роботодавцем, зареєстрованому спільним представницьким органом первинних осередків профспілкових організацій, що діють на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Реклама:

"Оскільки залізничний транспорт обслуговує все виробництво на ПАТ, тобто доставляє сировину й вивозить готову продукцію, то у результаті вже зупинилися й мартенівський та конверторний цехи. А це може призвести до катастрофічних наслідків", – пояснив Юрій Самойлов.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: