Ціни на нафту знижуються після рекордного зростання напередодні

Понеділок, 23 квітня 2018, 19:37

Ціни на нафту еталонних марок знижуються в ході торгів у понеділок.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:68 опустилася на 0,28 долара (0,38%) - до 73,78 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на червень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 0,73 долара (1,07%) - до 67,67 долара за барель.

Реклама:

Глава Мінфіну США Стівен Мнучін заявив, що американська влада в період до кінця жовтня розгляне клопотання "РусАла", який просить виключити компанію з списку санкцій (SDN List).

Раніше стало відомо, що влада Штатів продовжила дозвіл на бізнес-операції з "Русалом" з 5 червня до 23 жовтня 2018 року. Вторинні санкції за ці угоди накладатися не будуть.

Крім того, Мінфін США допустив можливість зняття санкційних обмежень з "РусАла", якщо основний власник компанії Олег Дерипаска перестане контролювати компанію.

Санкції проти алюмінієвого гіганта безпосередньо не торкнулися ринку нафти, проте трейдери уважно стежать за настроєм президента США Дональда Трампа щодо торгових обмежень.

Трамп повинен прийняти рішення щодо санкцій стосовно Ірану до 12 травня, і, як показують опитування, проведені Bloomberg, його рішення важко передбачити.

Заяви Мінфіну "пом'якшили геополітичні ризики, які зросли за останні тижні", зазначив аналітик Saxo Bank Оле Хансен. "Якщо США можуть пом'якшити своє ставлення до Росії, думаю, вони можуть це зробити і по відношенню до Ірану", - додав експерт.

На минулому тижні Brent і WTI оновили максимуми з кінця 2014 року на тлі зростання геополітичної напруженості і позитивних новин від ОПЕК, що відзначає скорочення товарних запасів палива в розвинених країнах світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!