"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа надасть "Київпастрансу" 50 мільйонів євро на автобуси і трамваї

Четвер, 19 квітня 2018, 19:55
 

Київська міськрада погодила залучення комунальним підприємством "Київпастранс" у Європейського інвестиційного банку кредиту на 50 мільйонів євро.

За відповідне рішення проголосували 85 депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про дозвіл "Київпастрансу" залучити кредит від ЄІБ в розмірі 50 млн євро на закупівлю автобусів, трамваїв і вагонів фунікулера. У рішенні зазначено всі умови: процентна ставка не вище 2,5% річних і термін залучення коштів від 5 до 22 років з часу останнього отримання траншу", - пояснив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник.

За його словами, тендери на придбання транспорту будуть проводитися під контролем і егідою ЄІБ.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Міжнародна фінансова корпорація допоможе Києву запустити Bus rapid transit (BRT, швидкісний автобусний транспорт).

Як повідомлялося, компанія PESA виграла торги на поставку Києву 40 низькопідлогових трамваїв.

Польська компанія запропонувала трамваї за 1,813199 млрд грн при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд грн. При цьому PESA спочатку пропонувала їх за 1,846 млрд грн.

Як повідомлялося, КП "Київпастранс" повинно було отримати 100 автобусів виробництва МАЗ, але отримало лише 47 одиниць через недофінансування.

Недоотримання значної партії автобусів не дозволить найближчим часом відкрити нові маршрути громадського транспорту у Києві, розроблені за рекомендаціями експертів Світового банку.

Рекомендації стосуються реорганізації мережі наземного громадського транспорту Києва на основі транспортної моделі міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: