Гарантії за депозитами можуть підняти до 800 тисяч

Четвер, 19 квітня 2018, 15:30
 

ФГВФО хоче провести поетапне збільшення гарантованої суми відшкодування з 2019 року з 200 тисяч гривень до 800 тисяч гривень.

Про це повідомив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін, передає FinClub.

"Ми хочемо виходити на поетапне збільшення гарантованої суми відшкодування вкладів до 600-800 тисяч грн з наступного року. У нас давно назрівав такий план, і зараз ми вже можемо виходити з такою пропозицією", - повідомив він.

Ворушилін зазначив, що для цього потрібно стабілізувати фінансове становище Фонду і не допустити втрати активів неплатоспроможних банків.

Реклама:

Востаннє Фонд гарантування вкладів підвищив розмір компенсації вкладникам ліквідованих банків зі 150 тис. гривень до 200 тис. влітку 2012 року.

До цього в листопаді 2008 року сума відшкодування була підвищена зі 100 тис. гривень до 150 тис. гривень.

Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, що були передані в управління Фонду після набуття чинності Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", у рамках виплати гарантованого відшкодування станом на 1 грудня 2017 року становила 87,7 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в 2017 році отримав за рахунок неплатоспроможних банків 9,9 млрд гривень.

Читайте також: Костянтин Ворушилін: Топ-менеджмент "розводить" олігархів по повній програмі

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: