"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС перевірила законність штрафу голові Нафтогазу на 8,3 мільярда

Понеділок, 16 квітня 2018, 13:15
 

Державна фіскальна служба завершила перевірку скарги НАК "Нафтогазу" та готує документ щодо правомірності застосування штрафних санкцій Енергетичною митницею ДФС.

Про це повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан, передає прес-служба ДФС.

Він зазначив, що керівник НАК "Нафтогазу" подав не скаргу до ДФС, а відповідний позов у судову інстанцію. І на доручення президента України ДФС проводила перевірки щодо правильності та законності застосування штрафних санкцій до посадової особи НАК "Нафтогаз".

"Сьогодні така перевірка завершена, готуються відповідні матеріали, але паралельно питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатись його результатів", - зазначив Мирослав Продан.

Реклама:

Він повідомив, що рішення про застосування штрафних санкцій було винесене Енергетичною митницею ДФС на підставі отриманої доказової бази.

Нагадаємо, глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв оскаржив до Подільського районного суду Києва дві постанови Енергетичної митниці ДФС про накладення на нього персонального штрафу на 7 і 1,3 мільярда гривень.

Державна фіскальна служба оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.

За офіційною версією, штраф був виписаний через те, що "Нафтогаз" не надав потрібний пакет документів для розмитнення поставок російського газу у 2015 році, порушивши таким чином митні правила.

Голова НАК "Нафтогаз України" заявив, що збирається судитись з Державною фіскальною службою.

Детальніше про історію зі штрафом читайте у статті: Рахунок на 8 мільярдів: нащо ДФС оштрафувала Коболєва і "Нафтогаз"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!